Masterclass piano in de Protestantse Kerk te Gennep

Na een gedwongen coronapauze vindt voor de 15de maal de Internationaler Musiksommer Campus Kleve plaats. De Musiksommer is een masterclass met pianoconcerten voor en door jong getalenteerde musici uit alle delen van Europa.

Op drie achtereenvolgende avonden concerteren 3 jonge talenten in de prachtige en geweldige akoestische omgeving van de historische kerk in Gennep.
Op dinsdag 19 juli speelt Jacub Capala uit Polen werken van Johann Sebastian Bach en Robert Schumann; woensdag 20 juli is Lal Kraalioglu uit Turkije te gast met werken van Jean  Philippe Rameau, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Maurice Ravel en Arno Babajanian. Donderdag 21 juli speelt Juliusz Goniarsku, eveneens uit Polen, werk van Georg Friedrich Händel, Ludwig van Beethoven en Franz Liszt.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur, entree is gratis, echter bij het verlaten van de kerk is een vrijwillige bijdrage welkom.

Musik Sommer Campus Kleve
Dit evenement is inmiddels een traditie in de grensregio. Liefst 33 studenten uit niet alleen Duitsland en Nederland, maar ook o.m IJsland, Hongarije, Groot-Brittannië, Estland, Oekraïne, België en zelfs Australië volgen masterclasses op de Wasserburg in Rindern. Naast deze masterclasses verzorgen de studenten in totaal 111 concerten op 24 locaties.

Voorheen vonden de concerten in de gemeente Gennep altijd plaats op Roepaen, Dit jaar verhuist het festival naar de monumentale protestantse kerk van Gennep waarbij Podium Roepaen nauw samenwerkt met de Stichting Johannes Engelen. Deze stichting organiseert culturele activiteiten in de protestantse kerk.

De Stichting Johannes Engelen heet u van harte welkom!
 

Uit de kerkenraad

De kerkenraad komt maandelijks bij elkaar voor een reguliere vergadering en iedere twee weken in een digitaal afstemmingsoverleg. Een korte terugkoppeling uit de vergadering van 24 mei jl. 
  • De kerkenraad heeft naar aanleiding van de terugkoppeling uit de werkgroep eredienst met elkaar gesproken over de organisatie van de startzondag, het gastheer/gastvrouw zijn tijdens de erediensten en de mogelijkheden voor het organiseren van de kindernevendienst.
  • De diaconie had tot enige tijd geleden een beleggingsportefeuille via de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Die dienstverlening heeft de Dienstenorganisatie beeïndigd en de aandelen in Oikocredit zijn verkocht. De middelen zijn in 2021 aan de diaconie uitbetaald. Besloten is om op de korte termijn, ook gezien de verzwaarde voorwaarden en het noodzakelijke beleid dat bij beleggingen komt kijken, geen nieuwe beleggingen op te starten. 
  • Er is uitgebreid gesproken over de mogelijkheden voor het overdragen van taken aan vrijwilligers en de mogelijkheden om dergelijke taken uit te besteden aan een bedrijf dat hierin zou kunnen voorzien.